V Levoči najviac zaujali Divadlo A a Divadlo Shanti z Prievidze

10.06.2007 Levoča

Levoča 9. júna (TASR) - Divadlo A a Divadlo Shanti z Prievidze sa so spoločnou inscenáciou hry Bertolda Brechta Malomeštiakova svadba stali víťazmi celoštátnej súťažnej prehliadky alternatívneho divadla Levoča 2007, ktorá ...
\"Na prehliadke sme mohli vidieť inscenácie v rôznych fázach naskúšania a fixácie želaného výsledného tvaru, ako aj súbory na rôznych stupňoch divadelnej a ľudskej skúsenosti. Odborná porota sa jednomyseľne zhodla na tom, že víťazná inscenácia bola jednoznačne vo všetkých zložkách divadelne najkvalitnejším a najvyzretejším tvarom, pričom nespochybniteľne celkovým vyznením i spôsobom hereckej práce patrila na túto prehliadku, \" uviedol v záverečnom hodnotení súťažnej prehliadky predseda poroty Karol Horváth.
V hlavnom programe vystúpilo osem súborov - Divadlo G. F. Belopotockého z Liptovského Mikuláša, Divadelný súbor (DS) Etudy z Kendíc, DS Babylon z Kysuckého Nového Mesta, DOS pri POS zo Zvolena, Divadlo Gong z Bratislavy, DS Daxner z Tisovca, v spoločnom projekte Divadlo A a Divadlo Shanti z Prievidze a Divadlo mladých šesť pé z Partizánskeho.
Programová rada prehliadky, zložená z porotcov krajských súťažných prehliadok, teatrológov, režisérov a dramaturgov, určila ich predstavenia ako najkvalitnejšie a najinšpiratívnejšie inscenácie alternatívneho divadla, ktoré vznikli v súčasnej divadelnej sezóne.
Umelecky najvyzretejšie inscenácie získajú odporúčanie na zaradenie do hlavného programu 85. ročníka Scénickej žatvy v Martine, vrcholného podujatia amatérskeho divadla.
 

Vyberte región